Αρχική | Τοποθεσία | Δωμάτια | Φαγητό & Ποτό | Παροχές | Φωτογραφίες | Κρατήσεις
Τοποθεσία

To Pyrgaraki βρίσκεται στο αραιοκατοικημένο χωριό Βασιλικός στη περιοχή του Αγίου Νικολάου. Είναι από τα δημοφιλέστερα θέρετρα του νησιού κυρίως λόγω της απέριττης φυσικής ομορφιάς, της διατήρησης των παραδοσιακών χρωμάτων αλλά και των πανέμορφων παραλιών.

Η θέση είναι προνομιακή αφού απέχει μόνο 50 μέτρα από τη περίφημη παραλία του Αγίου Νικολάου. Η θέα είναι απίστευτη, πράσινο πευκόφυτο βουνό, απέραντο γαλάζιο της θάλασσας.

Η περιοχή του Βασιλικού είναι αραιοκατοικημένη και οι παραλίες πολλές, έτσι συνίσταται να έχετε κάποιο μεταφορικό μέσο για να μετακινήστε στην περιοχή.

Το Pyrgaraki απέχει 17 χιλιόμετρα από την πόλη και το λιμάνι της Ζακύνθου, 18 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο, 500 μέτρα από τη στάση του λεοφωρείου και 300 μέτρα από τα κοντινότερα μαγαζιά, από όπου μπορεί κανείς να προμηθευτεί όλα τα απαραίτητα.

Αν θέλετε έντονη νυχτερινή ζωή θα πρέπει να επισκεφθείτε το Αργάσι που βρίσκεται σε απόσταση τεσσάρων χιλιομέτρων κα διαθέτει πληθώρα από bar και club με ελληνική και ξένη μουσική.

Η παραλία του Αγίου Νικολάου έχει πάρει το όνομα της από το γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου που βρίσκεται σε ένα μικρό λόφο, στην άκρη της ακτής. Είναι η πιο κοσμοπολίτική παραλία του νησιού. Έχει παραθαλάσσια μπαράκια με δυνατή μουσική, άφθονες ξαπλώστρες και ομπρέλες και δυνατότητα πολλών θαλάσσιων σπορ.

Η παραλία Ιόνιο ή Μπανάνα είναι από τις μεγαλύτερες παραλίες στο νησί, με ρηχά και καταγάλανα νερά. Κατά μήκος της μπορείτε να βρείτε πολλά μικρά μπαράκια καθώς επίσης ομπρέλες και ξαπλώστρες.

Η ήσυχη παραλία Πόρτο Ρώμα με το γραφικό, παραδοσιακό Ταβέρνακι χτισμένο ψηλά πάνω από την θάλασσα είναι από τις καλύτερες επιλογές για φρέσκο ψάρι και παραδοσιακή Ζακυνθινή Κουζίνα.

Η παραλία του Γέρακα , είναι ένας κόλπος με απέραντή αμμουδιά, ίσως είναι η πιο όμορφη ακτή της περιοχής του Βασιλικού αλλά και του νησιού. Εδώ γενούν τα αυγά τους οι χελώνες Carretta - Caretta. Ο Γέρακας ανήκει στο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Ζακύνθου οπότε η παραλία προστατεύεται ιδιαίτερα. Εδώ δεν υπάρχουν θαλάσσια σπορ ούτε Μπαράκια πάνω στην άμμο. Αντίθετα θα βρείτε αρκετές ξαπλώστρες και ομπρέλες προς ενοικίαση.

Η παραλία της Δάφνης είναι πραγματικά παραδεισένια με μεγάλη αμμουδιά, υπέροχη θέα στον κόλπο του Λαγανά. Απέναντι της βρίσκεται το μικρό νησάκι Πελούζο.
Εδώ οι χελώνες Caretta-Caretta γενούν τα αυγά τους. Η παραλία της Δάφνης ανήκει στο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο. Εδώ δεν υπάρχουν θαλάσσια σπορ. Οι Ταβερνούλες που υπάρχουν λειτουργούν μόνο κατά την διάρκεια της ημέρας ώστε να μην ενοχλούν τις χελώνες.
Η πρόσβαση στην παραλία της Δάφνης γίνεται από τον κεντρικό δρόμο του Βασιλικού και θεωρείται δύσκολή. Θα πρέπει να διανύσετε 3 χιλιόμετρα χωματόδρομο για να κατηφορίσετε στην παραλία.
Παρόλο όλη την δυσκολία αυτή, οι επισκέπτες είναι καθημερινά αρκετοί μιας και η ομορφιά της Δάφνης είναι μοναδική.
Υπάρχουν ακόμα ξαπλώστρες και ομπρέλες διαθέσιμες προς ενοικίαση.

Τα Σεκάνια είναι από τις βασικές παραλίες ωοτοκίας της χελώνας caretta caretta, για αυτό και προστάτευτε το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο και το Παγκόσμιο Ταμείο για τη φύση (WWF) στο οποίο και ανήκει.

Το πόρτο Ζόρο είναι μια μικρή παραλία με καθαρά γαλανά νερά και πράσινο που σχεδόν αγγίζει το κύμα. Οι δύο βράχοι που βρίσκονται στην άκρη της παραλίας μέσα στη θάλασσα κάνουν το τοπίο εντυπωσιακό. Υπάρχουν άφθονες ξαπλώστρες, ομπρέλες, δύο μπαράκια και ένα παραθαλάσσιο ταβερνάκι.

 

Navagio Shipreck Beach Zante Zakynthos

 

 

 

 

Agios Nikolaos Beach Vassilikos Zante Zakynthos

 

 

Gerakas Beach Vassilikos Zante Zakynthos

 

 

Porto Zoro Beach Vassilikos Zante Zakynthos
| Αρχική | Τοποθεσία | Δωμάτια | Φαγητό & Ποτό | Παροχές | Φωτογραφίες | Κρατήσεις |
 
 
Greek version English version Add to favoirites